- Італійські ресторани і піцерії
- Слов'янські кафе і ресторани
- Азіатські кафе і ресторани
- Американські кафе і ресторани
- французькі ресторани
Відповісти на питання, що являє собою кухня Нью-Йорка, досить складно в силу настільки мультикультурного складу населення, наскільки це взагалі можливо. Що природним чином відбивається на кухні і ресторанах. З іншого боку, «Велике Яблуко» володіє непоганим набором кулінарних традицій, які належать в першу чергу йому - від вуличних хот-догів за пару доларів до знаменитого нью-йоркського чізкейку.
Італійські ресторани і піцерії
У Нью-Йорку ні в якому разі не можна залишати без уваги численні італійські ресторани, які розкидані не тільки по Маленькій Італії, але в принципі по всьому місту і, в першу чергу, Манхеттену. Деякі з них мають по-справжньому важливе історичне значення або просто користуються шаленою популярністю у жителів Нью-Йорка, що говорить про якість закладу краще будь-якої реклами.
Піцерія Grimaldi's
Піцерія Grimaldi's
©
Походом в район Grimaldi's можна вбити відразу двох зайців - побувати під Бруклинским мостом і покуштувати кращої піци в усьому Нью-Йорку. З першого погляду здається, що тут розташований якийсь клуб - довга черга біля дверей старого непоказного будівлі. Однак сувора правда говорить про те, що це не клуб, а піцерія Grimaldi's, яка користується такою неймовірною любов'ю ньюйоркців, що черга туди накопичується вже через зовсім невеликий час після відкриття. Частково черзі утворюються через те, що тут не можна зарезервувати стіл. Але як тільки перед вами з'являється фірмова піца від Grimaldi's, все спогади про очікування миттю випаровуються - навряд чи в Нью-Йорку знайдеться піца смачніше цієї.
Піцерія Franny's
Це досить сучасне і дуже гучне містечко недалеко від центру Брукліна і Проспект Парку пропонує гостям як прекрасну атмосферу справжньої нью-йоркській піцерії, так і настільки ж прекрасну піцу прямо з цегляної духовки. Видів піци тут вистачає і добавки можна вибирати будь-які, хоча зазвичай в Нью-Йорку за краще не занадто ізлішествовать в цьому плані, а замовляти щось досить просте, але при цьому екстремально смачне. Крім того під Franny's крім піци можна замовити італійську пасту і різні салати.
Піцерія Artichoke Basille's Pizza
Ця чудова піцерія знаходиться в Іст Вілледж неподалік від Юніон Сквер, тобто в самій що ні на є центральній частині Манхеттена. Її тримають два італійця зі Стейтен Айленда, які як ніхто інші знають толк в автентичній піці з підсмаженою хрусткою скоринкою, всілякими наповненнями і гострими соусами. Як і у Grimaldi's, черги тут - явище дуже поширене. Сам заклад відкривається досить пізно, опівдні або навіть пізніше.
Піцерія Lucali
Піцерія Lucali
©
Одна з кращих нью-йоркських піцерій розташована в не дуже інтригує місці в районі Керрол Гарденс в Брукліні, однак Lucali володіє своїм особливим колоритом. І, природно, чудовою піцою, яка готується прямо на очах відвідувачів у відкритій кухні. Lucali - царство мінімалізму: піца тут тільки одного розміру з досить обмеженим набором наповнень. Причому крім піци і кальцоне тут нічого не можна замовити. Зате з собою можна приносити своє вино або пиво. Чи не піцерія, а мрія студента.
Піцерія Lombardi's
Найперша піцерія Нью-Йорка відкрилася в 1897 році і спочатку була простим продуктовим магазином, перекваліфікувавшись в першу в світі піцерію в 1905 році, яка швидко стала найпопулярнішим місцем серед місцевих італійських робітників. У 1984 році стара Lombardi's закрилася і відкрилася заново через 10 років неподалік від свого попереднього місця. Традиційний інтер'єр з дерев'яною підлогою, цегляними стінами, червоно-білими скатертинами і олдскульний фотографіями на стінах тільки додає принади цього місця, де з ще більшою ретельністю дотримуються кулінарні традиції - меню за минулі сто років не так вже змінилося. Все та ж смачна піца, яка готується в спеціальній печі на вугіллі, все ті ж томати, та ж моцарелла і ті ж домашні м'ясні кульки - все, що потрібно, для чудової кулінарної екскурсії в світ нью-йоркської піци. Lombardi's відкривається в 11-30 ранку і працює до 11 вечора (по п'ятницях і суботах - до півночі).
ресторан Babbo
ресторан Babbo
©
Один з кращих італійських ресторанів у всій Америці, Babbo розташований в районі Грінвіч Віллідж на Манхеттені прямо поруч з Вашингтон Парком. Відкрився в 1998 році, цей двоповерховий ресторан відразу ж завоював велику популярність і був відзначений декількома нагородами за якість. Дотримуючись своєї суворої філософії, господарі ресторану Маріо Бата і Джо Бастіаніч постаралися, щоб їх заклад увібрало максимум кулінарних традицій Італії - тосканських, сицилійських, неаполітанських та інших. Як результат - блискучий вибір чудових італійських страв і безперервний потік гостей. Варто при цьому додати, що тут завжди слід замовляти столик заздалегідь, тому що велика ймовірність, що просто так місця може банально не вистачити. Крім того, у Маріо Бата є кілька інших ресторанів різної спрямованості як в Нью-Йорку, так і за його межами, про які можна дізнатися.
Ресторан Il Bagatto
На відміну від багатьох фешенебельних ресторанів, цей метушливий куточок в Нижньому Іст Сайді пропонує своїм гостям італійську їжу чудової якості за досить розумними цінами. Крім того, це містечко славиться своєю винною картою і тут працює свій сомельє, який зазвичай пропонує гостям продегустувати наявні у них сорти вин. Тут дуже доброзичливий персонал, хоча часто буває так, що чекати доводиться трохи довше, ніж в інших місцях, - але це, скоріше, специфічна риса Нижнього Іст Сайда. Серед головних страв - равіолі з сиром і шпинатом або ньоккі (італійські галушки) в соусі горгонзола і, як вже було сказано, більш ніж пристойний вибір вина.
Ресторан Ferdinando's Foccaceria
Ресторан Ferdinando's Foccaceria
©
Цей ресторан ще зберігає дух старого іммігрантського Брукліна, адже його історія почалася більше ста років тому як невеликого сицилійського закладу. Інтер'єр як нібито взято з фільмів про Нью-Йорк минулого століття - старі фотографії з видами Італії і з господарем ресторану в компанії знаменитостей на цегляних стінах серед католицьких статуй. І при цьому ні на секунду не припиняється кулінарне таїнство і готується головна «родзинка» ресторану - аранчіні: кульки з рису і пряної яловичини, підсмажені в хлібному м'якушки. Природно, до них додається неймовірну кількість різних соусів і добавок. Крім того, тут можна замовляти страви на винос. До слова, в Ferdinando's не так вже й дорого, так що похід сюди може стати не просто задоволенням, але і цілком бюджетним задоволенням. Ресторан працює з 11-00 до 20-00 з понеділка по четвер і з 11-00 до 23-00 по п'ятницях і суботах.
Ресторан Angelo of Mulberry Street
Цей ресторан, розташований безпосередньо в районі Маленька Італія, ось вже більше ста років пропонує своїм гостям відмінні страви неаполітанської кухні. Тутешній смак став вже такою легендою, що деякі соуси цього ресторану сьогодні можна замовити в інтернеті. Крім того, Angelo of Mulberry Street вигідно відрізняється своєю автентичністю від багатьох інших місць в Маленькій Італії, які орієнтовані більшою мірою на численних туристів, щодня наповнюють цей історичний район. Страви тут як цілком традиційні італійські зразок спагетті або скалоппіні (це тонкі шматочки телятини, посипані пшеничним борошном і обсмажені в жиру; подаються під томатним або винним соусом), так і більш екзотичні, наприклад, смажений лосось в гірчичному соусі або кролик в соусі мадейра.
Слов'янські кафе і ресторани
Російська Чайна
Російська Чайна
By Rubenstein (originally posted to Flickr as IMG_6120) [],
Це, поза всяким сумнівом, найвідоміше заклад Нью-Йорка, відкрите російськими іммігрантами. Сталося дана подія ще в 1927 році. Засновниками цього знакового закладу стали учасники Російського Імперського балету. «Російська чайна», розташована на 57-й вулиці між Карнегі-Холл і вежею Метрополітан, швидко завоювала славу богемного місця, де в основному збиралися всілякі знаменитості зі світу розваг і мистецтва. «Російська чайна» досить часто змінювала своїх господарів, а в середині 90-х закрилася на 4-х річний ремонт, однак, відкрившись, проіснувала всього лише пару років. На щастя, традиції не були забуті і «Russian Tea Room» знову відчинила свої двері в 2007 році. Інтер'єр не був змінений, і тут до сих пір можна побачити яскраво-червоні дивани, кристальних ведмедів, канделябри і стеля з кольорового скла, які були відображені не в одній кінострічці. В меню «Російська чайної» є традиційні російські страви, наприклад, борщ, млинці з різними начинками, котлети по-київськи, ікра і багато іншого. До слова, тут свого часу підробляла Мадонна.
ресторан Veselka
ресторан Veselka
©
Цей український ресторан вважається чи не найкращим у всьому Нью-Йорку, головним поясненням чому є найбагатше меню з більш ніж 120 найменувань страв української та в принципі східно-європейської кухонь. «Veselka» (з українського - «веселка») був заснований в 1954 році подружжям Дармочвал, що переселилися сюди після Великої Вітчизняної Війни. На сьогодні він один з останніх слов'янських ресторанів, які залишилися в районі Іст Віллідж. Свого часу їх тут було безліч. Досить довго «Veselka» був відомий лише в межах Іст Віллідж, який в кінці 60-х був своєрідний Хейтем-Ешбері Східного узбережжя. У 80-і роки його слава і швидкого поширення по всьому Нью-Йорку, і сьогодні цей, між іншим, цілодобовий ресторан перетворився на справді знакове місце для міста. У 1995 році була проведена реконструкція ресторану, яка, до задоволення місцевих жителів, не торкнулася меню. Сьогодні цей український сімейний бізнес продовжує процвітати, залучаючи безліч відвідувачів своїми смачними східно-європейськими стравами.
Кафе Coffee Spot
Кафе в Брукліні, знаходиться на Шіпсехеадбей роуд, де величезна кількість інших кафе. Звичайний інтер'єр, не кидається в очі, а виділяється серед інших Coffee Spot тільки кухнею. Дане кафе можна рекомендувати для тих, хто скучив за російської кухні. Шеф-кухар - киянин - періодично сам обслуговує гостей. Істотний мінус закладу полягає в тому, що воно закривається в 7 вечора.
Andre's Cafe
На задвірках угорської пекарні в Верхньому Іст-Сайді причаїлося невелике кафе. Щоб його знайти, потрібно спершу пройти повз вітрини з ароматними штрудель і іншими делікатесами. Однак солодощі краще залишити на десерт, а безпосередньо в кафе замовити який-небудь яскравий приклад класичної угорської кухні. Це може бути шніцель, курячий папрікаш, тушкована капуста, або мікс з фермерського сиру, яєчної локшини, бекону і сметани. До речі остання страва є авторським.
Кафе «Делікатеси Каца»
«Делікатеси Каца» - справжня кулінарна зірка Нижнього Іст-Сайда. Справа в тому, що магазини «готової їжі», зі столиками (представником якої і є дане кафе) - найстаріша з дійшли до наших днів форма організації громадського харчування, яка з'явилася в кінці XIX століття. «Делікатеси Каца» і донині зберігають деяку автентичність і непідвладність прогресу - тут до сих пір м'ясо стругають вручну.
Азіатські кафе і ресторани
Ресторан Great New York Noodle Town
У Нью-Йорку досить значний Чайнатаун, так що велика кількість китайських ресторанів дивувати нікого не повинно. Який продукт грає головну роль в Great New York Noodle Town видно вже в назві - це локшина, видів якої тут просто безліч. У китайських ресторанах вона виготовляється в основному вручну, і спостереження за цим доставляє окреме задоволення. Серед головних «зірок» місцевого меню - суп з локшиною і качкою або свининою, рисові відвари з жабами або рибою і безліч таких страв, для яких в російській мові банально немає еквівалентів. Проте, розібратися в цьому пишноті і розкуштувати його цілком можна.
Ресторан Peking Duck House
Ресторан Peking Duck House
©
Цей розташований в Чайнатауне ресторан присвячений вже дуже коханому в китайському народі пернатому створення - качці, яку подають тут в різних варіаціях, незмінно з хрусткою скоринкою, під всілякими соусами і з нескінченними добавками. Крім качки тут можна замовити безліч інших страв, батьківщиною яких є райони Пекіна, Шанхая і інших китайських міст. Цей ресторан досить популярний серед місцевих жителів, що автоматично говорить на його користь.
ресторан Megu
Один з кращих японських ресторанів Нью-Йорка, розташований поруч з Сіті-холом в даунтаун Манхеттена. У Megu прекрасна їжа поєднується з чудовим стилем, де поєднуються високі стелі, легкий напівтемрява, зразки японського мистецтва і прекрасні диванчики. Японська кухня представлена тут в достатку, і це аж ніяк не набили оскому роли і суші - тут і салат з лобстерів, фруктові салати, страви з яловичини і рибні делікатеси. Все це можна доповнити яким-небудь вишуканим і вельми екзотичним напоєм. Satisfaction guaranteed.
Ресторан Aburiya Kinnosuke
Це, з одного боку, ресторан з автентичної японської їжею, а з іншого, тут не обійшлося без американських впливів. Господарі ресторану відтворили в своєму закладі медитативну атмосферу Японії, прикрасивши інтер'єр такими деталями, як лампи в паперових абажурах, красиві столи з вишневого дерева і т. П. Також тут можна самому подивитися на процес приготування японських страв на грилі. В меню знайдуться і сашимі, і саке, і страви з лосося, сушеної макрелі, свинини і багато чого іншого. Також тут не обійшлося без спеціальної вегетаріанської їжі. Розташований ресторан в Східному Мідтауні.
ресторан Doyers
ресторан Doyers
©
Це, мабуть, кращий в'єтнамський ресторан Нью-Йорка, розташований в примітному районі Чайнатауна, який за часів Сухого закону був відомий як «кривавий трикутник» через постійні гангстерських перестрілок. В'єтнамська кухня завжди славилася своїм багатством, так що немає нічого дивного в тому, що в Doyers по-справжньому велике меню, яке включає як традиційні м'ясні, так і вегетаріанські страви, популярні в самому В'єтнамі. До слова, сам ресторан розташований не на першому, а на цокольному поверсі.
ресторан Dawat
Як і в багатьох відомих ресторанах Нью-Йорка, в індійському Dawat всім заправляє прославлений шеф-кухар. Її звуть Мадхур Джаффрі і вона є, крім усього іншого, автором кулінарних книг і, як не дивно, актрисою. Вона з особливим мистецтвом перетворює традиційні індійські страви на кшталт рибних каррі або шпинату в клярі в вишукані кулінарні шедеври, прикрашені живими квітами. Морський окунь, котлети з ягняти і інші ласощі - всі вони перетворюються за допомогою різних добавок, наприклад, йогурту, гірчичного насіння, шафрану, імбиру і багатьох інших прянощів. Незважаючи на те, що в ресторані досить тісно і дуже простий інтер'єр, це не скасовує того, що тут, в центрі Мідтауні, можна скуштувати найкращі індійські страви Нью-Йорка.
ресторан Alfanoose
Один з кращих ресторанів Нью-Йорка, що пропонують своїм відвідувачам прекрасну близькосхідну кухню. Розташований неподалік від великої і галасливої продуктового ярмарку, Alfanoose може похвалитися, мабуть, дуже смачним фалафель у всьому «Великому яблуці». Шеф-кухар Мухаммед Шамі і його команда готують прекрасну і тонку піту з смаженого турецького гороху, та й в принципи є майстрами всіляких близькосхідних страв, таких як шаурма або Кіббі.
Кафе Купола Самарканда
Кафе Купола Самарканда
©
Це кафе в Південному Брукліні не першої свіжості, бруднувато, з дзеркалами в людський зріст на стінах і оголошенням на дверях «Відправляємо посилки в Узбекистан». Кухня, звичайно, не самаркандська, а цілком звична нам ташкентська. Але, незважаючи на непрезентабельність, у кафе є незаперечні плюси: ви можете принести з собою будь-який алкоголь і покуштувати прекрасні страви узбецької кухні.
Храмова їдальня Хінді
Кафе існує при храмі, який належить північноамериканському суспільству хінді. Кафе знаходиться в 15 хвилинах ходьби від кінцевої зупинки 7-й лінії метро. Але незважаючи на віддаленість від центру, в такому незвичайному місці варто побувати. Адже це діючий храм з кафе і їдальні в підвалі. За досить невелику вартість ви отримаєте гігантські порції національних індійських страв, а повний обід у неділю обійдеться всього в 7 доларів.
Кафе An Choi
Ця в'єтнамська забігайлівка знаходиться в Нижньому Іст-Сайді, на Orchard Street. У кафе два зали, мало світла, великі фотографії велосипедів на стінах, п'ятикутні зірки Північного В'єтнаму і фотографії Нью-Йорка 70-х. Кафе An Choi спеціалізується на в'єтнамських сендвічах на винос, але коронною стравою тут вважається локшина. Порції великі.
ресторан Kajitsu
ресторан Kajitsu
©
Це Досить дорогий и популярний ресторан, ВІН розташовується в Іст-Вілладж. Ресторан повинен сподобатися вегетаріанцям, а такоже любителям давньояпонські страв, приготовання за рецептами дзен-буддистського монастирів. До речі місце досить популярно, і столик краще забронювати заздалегідь - за кілька тижнів. В меню ресторану є обіди з чотирьох страв за фіксовані 50 доларів, або з восьми страв, вже за 70 доларів.
ресторан Tanoreen
У цьому закладі ви зможете дізнатися смак Близького Сходу. Господиня цього простого, але елегантного ресторану - жінка з Палестини. Серед страв - апетитний курча, хумус, і, звичайно ж, ніжна баранина. Віддаючи належне мультикультурного і багатонаціональному Нью-Йорку, господиня ресторану врахувала місцеві смаки і розбавила меню різноманітними коктейлями і винами, а також замінила в стравах незвичне для європейців і американців козяче молоко на коров'яче.
Американські кафе і ресторани
ресторан S'Mac
ресторан S'Mac
©
Повна назва цього чудового місця в Іст Віллідж - Sarita's Macaroni and Cheese. Відкрився в 2006 році завдяки старанням сімейної пари Екія ресторан вважається одним з найбільш американських за своєю спрямованістю, яка, однак, вдало мине панування бургерів. Що тут дійсно має значення, так це безліч сирів і їх вдале поєднання з різними макаронними виробами. Сир чеддер, Вермонт Джек і багато інших, до яких, при бажанні, можна додати бекон. Страви з макаронів з сиром тут є абсолютно різних розмірів і, відповідно, цін, але що їх об'єднує, так це чудовий смак. Крім того, їх можна замовити на сайті ресторану.
кафе Eatery
Досить відоме і популярне місце в Середньому Вест Сайді неподалік від Централ Парку, Eatery являє собою суміш кафе і бари, досить типову для багатьох закладів в Америці. У цьому цікавому місці, відомому шеф-кухарем Джеймсом Хендерсоном, можна покуштувати прекрасні зразки американської кухні, такі, як котлети з сиром чеддер або макарони мак-н-джек, страви з кальмарів, чорних мідій в гострому бульйоні і, звичайно ж, різні бургери , без яких важко уявити собі американське кафе. Крім того, в Eatery завжди панує прекрасна і невимушена атмосфера, яку підтримують місцеві діджеї. До слова, в районі ресторану розташовано багато відомих нью-йоркських театрів, так що публіка дуже часто заглядає в Eatery до і після уявлень.
ресторан Alias
ресторан Alias
©
Це єдиний з трьох ресторанів, які свого часу першими з'явилися на Клінтон-стріт в Нижньому Істсайді. Такий статус сьогодні просто зобов'язує тримати свою марку і дотримуватися кулінарні традиції, що він, втім, з успіхом і робить. Тут завжди намагаються використовувати свіжі продукти, які змінюються від сезону до сезону. У Alias можна поласувати чорною тріскою, яка водиться на Алясці, або грушами, розмоченими в кленовому сиропі, і багатьма іншими цікавими стравами, в яких присутні і індіанські впливу.
кафе Diner
Diner - це стильне і дуже модне кафе в хіпстерском районі Уильямсбург, що в Брукліні. Уильямсбург в принципі рясніє оригінальними закладами і барами, а Diner - один з кращих. Почнемо з того, що це кафе розташоване в старому вагоні-ресторані 20-х років. Що ж стосується меню, то воно тут вельми велике - як для ланчу, так і для вечері, плюс кожен день є свої спеціальні страви, назви яких вручну написано на паперових скатертинах. Це може бути, наприклад, тушкована качка або закуски з баранини, а також будь-яке рибне і вегетаріанське блюдо в обов'язковому порядку. Diner функціонує і як популярний бар, який працює до 2-ї ночі і не відстає за рівнем веселощів і шуму від інших схожих місць в Вільямсбург.
кафе Juventino
Ресторанчик «Juventino» знаходиться в Парк Слоуп в Брукліні, на перехресті П'ятої вулиці і П'ятої. Раніше це місце називалося «Get Fresh Table». Власник ресторану і за сумісництвом шеф-кухар схиблений на органічних продуктах - вони доставляються безпосередньо з місцевих ферм. Кухня ресторану являє собою суміш нео-амерікінской і модернізованої мексиканської кухонь.
Ресторан Calexico Cart
©
Ресторан Calexico Cart
Цей на перший погляд простий ресторан знаходиться в Сохо, і з'явився він там всього кілька років тому. Звичні всім буріто, такос і кесадільяс начебто не повинні нікого здивувати, але якість страв оцінили багато жителів і гостей Нью-Йорка, і незабаром закладу відкрилися по всьому Нью-Йорку (Південна Парк-Авеню, Грінпойнт, Вільямсбург). Але автентичний ресторан Calexico Cart розташований на перехресті Prince St і Wooster St.
Кафе Olive Tree
Це кафе на вулиці Макдугл, що в Грінвіч-Віллідж, в першу чергу примітно своїм антуражем. Наприклад, на стіни цілодобово проектуються фільми з Чарлі, а на кожному столику лежать дрібні, якими можна що-небудь намалювати або написати на чорному столі в очікуванні замовлення. У підвальному приміщенні розташований колись відомий клуб, який втратив популярність в наш час.
французькі ресторани
Ресторан Таверна Фронса
Ресторан Таверна Фронса
©
Цей ресторан в Нижньому Манхеттені заслуговує на окрему увагу, адже саме тут в 1762 році обідав сам Джордж Вашингтон, що підтверджено документально. Так що історичного значення даного місця не позичати. У Frances можна покуштувати прекрасного тушкованого м'яса, порції якого більш ніж об'ємні, або ж суп з молюсків, яловичину Веллінгтон і інші делікатеси. Також таверна славиться своїм широким вибором різних десертів і непоганим баром, популярним серед мешканців цих місць.
ресторан Бальтазар
Що знаходиться в Сохо ресторан Бальтазар є, мабуть, головним рестораном французької кухні в Нью-Йорку. Місце досить популярне, і столики потрібно бронювати заздалегідь.
Ресторан Le Veau d'Or
Це класичний французький ресторан з усіма витікаючими у вигляді прекрасної кухні, яка навіть звучить смачно: равлики, салат з рокфором, ягня, розкішні десерти, чудові французькі вина. Інтер'єр трохи нагадує справжнє паризьке кафе - злегка брудно, з запахом тютюнового диму і з фотографіями на стінах.
Ресторан The Whisk & Ladle
Уже більше п'яти років багато хто прагне до цього закладу, але не всім вдається увійти. Справа в тому, що для відвідування необхідно не тільки заздалегідь забронювати вечерю через сайт ресторану, але ще і отримати від співробітників дозвіл на його відвідування. Черга настільки велика, що часом для проби місцевої свинячої вирізки, копченого лосося в козячому сирі або хлібного пудингу доводиться чекати кілька місяців.